Rostov baiki padang selepas dikecam


BOS Manchester United, Jose Mourinho. – Foto AFP

MOSCOW: Liga Perdana Russia membuat keputusan menutup Stadium Rostov kerana keadaan padangnya yang teruk, seminggu selepas bos Manchester United, Jose Mourinho menyelar keadaan permukaan padang terbabit.

Pihak penganjur berkata mereka menggantung perlawanan di arena Olimp-2 – termasuk Central Stadium di Kazan – sehingga kedua-dua padang di stadium itu memenuhi standard.

Mourinho mengecam keadaan padang itu – yang mana kering dan tidak mempunyai rumput pada bahagian tertentu – sebelum sepak mula aksi Liga Europa dengan Rostov yang berkesudahan 1-1, Khamis lalu.

“Ia sukar untuk mempercayai kami akan beraksi di atas padang sebegini – jika anda memanggilnya sebagai padang,” kata Mourinho.

Timbalan gabenor Rostov, Igor Guskov menjelaskan kepada agensi berita TASS betapa permukaan padang yang kurang bermutu itu berpunca daripada salji musim sejuk lalu.

“Ketika ini pasukan teknikal stadium ini sedang mengambil semua langkah yang perlu,” katanya.

Pegawai Liga Perdana Russia berkata bahawa stadium Rostov akan diperiksa semula pada 24 Mac ini, sebelum aksi di laman sendiri menentang Krasnodar pada 31 Mac ini. – AFP

(BHONLINE)

[4796553]

Facebook Comments